Byalagets sommarprogram 2017

23/6 – Midsommafirande i ”Backen” kl. 16.00

Samla löv och blommor till midsommarstången. Löv kan med fördel lämnas på plats dagen innan. Vi samlas kl 10.00 på midsommarafton för att hjälpas åt med att klä stången och ringarna. Här behöver vi hjälp från många jordöbor.

5/7 – Missionshuset Jordö kl 19.00

Roy och Bo Göransson Listerby, visar:

Film/bildspel från Wambåsa som beskriver jordbruksutvecklingen från sent 1800-tal och framåt.
Hästen som viktig dragare, mjölkmaskinens intåg, gamla redskap och maskiner, branden i den stora ladugården är några delar av filmen.

Film om Tromtö. Vilka verksamheter som bedrivits där, såsom tegelbruk och båtbyggeri samt övrig bebyggelse och natur skildras i filmen.

12/7 – Missionshuset Jordö kl 19.00

Bildspel och föredrag om ”Städerna som försvann”

Lasse Larsson Karlskrona berättar historien om fem blekingska städer som spelade en viktig roll under dansktiden – Avaskär (nuv. Kristianopel), Lyckå, Ronneby, Sölvesborg och Elleholm.

19/7 – Missionshuset Jordö kl. 19.00

Filmvisning av Anders Abrahamsson, Karlskrona

Anders kommer att visa fyra varierade filmer, bl.a. om ”Fyren Godnatt”, ”Carlskrona Wexiö järnvägar” samt om händelser i Blekinges skogsbygder.

23/7 – Missionshuset Jordö – Årsmöte

26/7 – Missionshuset Jordö kl 19.00

Föredrag och bildvisning av Peter Olving, Jordö

Peter berättar om konsten att trycka böcker – från tradionellt till dagens digitala tryck, om typografins utveckling och hur den har påverkats fram till idag, om hur kvalité på papper påverkar tryck och miljö.

FRI ENTRÉ FÖR MEDLEMMAR TILL SAMTLIGA AKTIVITETER.

KAFFE OCH LOTTERI

Byalagets motto: Att träffas och trivas under gemytliga former för att lära känna vår omgivning och skapa gemenskap och ”vi känsla” för våra medlemmar.