Studiecirklarna från ABF besökte Jordö

Karl-Erik Karlsson cirkelledare med 17 deltagare från Bräkne- Hoby har besökt Jordö för att på plats bekanta sig med innehållet i Jordöboken som kursdeltagarna läser. Byalaget mötte upp med tre representanter som kunde berätta om dåtid och nutid på Jordö. Tillsammans gjorde man en rundvandring på ön, kursdeltagarnas frågor var många med spännande dialoger om hur det var att leva och bo på Jordö.

Man tittade på gamla stenbrott och inte minst samtalade man om fisket som var omfattande och var en god inkomstkälla för de boende, förr i tiden.

Deltagarna fick också se den vackra interiören i Missionshuset och blev informerade om både byggnaden och hur missionshuset alltid har varit och är en viktig samlingspunkt för Jordöborna. Missionshuset är ett vackert byggnadsminne tyckte cirkeldeltagarna.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.