Vecka 48 startar ledningsarbetet på Jordö

ElarbeteNu börjar det omfattande ledningsarbetet som är planerat av Eon, på Jordö. Avsikten är att högst avsevärt göra strömförsörjningen säkrare.

Det är Eons entreprenör ONE Nordic AB som fått uppdraget att genomföra arbetet. One har stor erfarenhet av liknande jobb att både gräva ner kablar i marken och byte av luftledningar. Det gör att man är medveten om vad det innebär i vår känsliga natur på Jordö.

Arbetet påbörjas omkring vecka 48 den 25 november i år. Vi kan nu se att materialleveranserna redan kommit och finns vid norra Jordövägen och vid Norrlyckohörnan.

Jordö Byalag har ett nära samarbete med One Nordic det innebär att vi kommer att följa arbetet och hålla oss informerade. Vi kommer också att informera vidare på vår hemsida så att alla intresserade kan följa arbetet.

Flera jordöbor har funderingar på om det blir långa elavbrott, men enligt One kommer dessa enbart att vara korta Ett större elverk kommer att svara för strömförsörjningen när så behövs.

I samband med att en jordkabel skall ner i marken mellan Hasslövägen och Norrlyckohörnan, trevägskorsningen (1300 meter) så hade vi hoppats på medgrävning av en fiberkabel för framtida internet, telefon etc. Byalaget har varit i kontakt med Telia, Ronneby Kommun, Skanova, lässtyrelsen men av olika anledningar har det inte varit möjligt att lösa.

Frågor om ledningsarbetet kan ske via e-post till styrelsenbyalaget@jordo.se eller bengt.johansson@one-nordic.se

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.