Gästföreläsning, landmärke och röjning för säker el.

Gästföreläsning i missionshuset

På onsdag den 1 juli klockan 19.00  kommer Landskapsarkitekt/professor Roland Gustavsson till Jordö och berättar om sin syn på vår vackra natur.

Han är sakkunnig för att jobba fram Ronneby Kommuns nya Grönstrukturplan. I samband med att Roland Gustavsson besökte Jordö så fick vi information om, hur värdefull vår natur är. Han berättar också om flera spännande frågor om naturen och viktiga platser i vår kommun

Förbered dig med frågor som du har funderat över.

Jordö Byalag bjuder på kaffe

Välkomna!

Vi har fått ett nytt ”landmärke” 

SAM_0825

När ni kör Norra Jordövägen c:a 800 meter då kommer man fram till Hejan. På höger sida har länsstyrelsen skapat ett nytt landmärke. Det var när man sågade ner ett bokträd som man fann att bokträdets nedre del hade en delad stam. Länsstyrelsen lät då bevara en ansenlig del av stammen som nu bildar en trevlig formation, ett landmärke.

Visst är det ett fint landmärke när man kör eller går vägen fram.

 

Underhållsröjning av våra elledningsgator

SAM_0827

För att ytterligare säkerställa elleveranser till Jordö genomförs nu röjning av KPN Skog & Smide på uppdrag av e.on elnät. Röjningen genomförs till fots med lämpliga röjverktyg. Det innebär att man inte belastar våra vackra ängar och skogar med maskiner. Arbetet skall vara klart senast juni/juli månads utgång. Allt virke grenar m.m. är markägarens ansvar att ta bort.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.