Jordö 31 januari 2014

Arbetet för säker elleverans till Jordö

Arbetet med att förbättra elnätet på Jordö pågår och e-ons entreprenör, ONE Nordic  AB håller tidplanen för arbetet. Det innebär bl.a. att högspänningsledningarna  till Jordö Kalv och Jordösundsområdet nu är klara.

Från Hasslövägen utmed Norra Jordövägen fram till den s.k. Y-korsningen mot Jordösundsvägen pågår grävningsarbeten med att lägga ner jordkabel för starkström. Arbetet pågår för fullt men man har fått spränga en hel del i det berg som ligger högt upp i markplanet.

Utmed denna sträcka är det störningar i trafiken beroende på att arbetsmaskinerna måste befinna sig på och vid vägen. Det viktiga är att vi alla har stor förståelse för dessa trafikstörningar och kör lugnt och försiktigt förbi arbetsplatserna.

De strömavbrott som har varit och är nödvändiga har så här långt varit korta med några få undantag och som är nödvändiga för att utföra arbetet.

E-on sänder, i god tid ut information om planerade strömavbrott till fastighetsägarna. Det är då viktigt att vi som är på Jordö planerar för dessa avbrott så bör det inte bli några problem.

Avsikten och målet för e-on är ju att vi alla skall ha en säker elleverans över alla årstiderna vilket är nödvändigt när det blåser och stormar.

Nytryck av Jordöboken

Jordö Byalag kan glädja sig åt att Jordöboken har haft ett jättefint mottagande. Det innebär att vi fått trycka en tredje upplaga. Vi har fått glädjande respons från privatpersoner . Nu senast från en privatperson som kände, känner personer som är omnämnda i boken. Vi har samlat recensioner och responser här på hemsida under www.jordo.se/jordo/historik/jordoboken .

Om du känner för att köpa Jordöboken så kostar den 250kronor. Du beställer den genom att skicka ett e-brev till byalaget@jordo.se

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.