Information om arbetet med att förstärka och modernisera elnätet.

e-ons entreprenör One Nordic AB följer tidplanen med de planerade åtgärderna för att säkerställa elleveranserna till Jordö och Almö.

Följande är klart:

  • Högspänningsledningarna med byte av elstolpar, luftledningar, transformatorer är klart och har gått utmärkt.
  • Kabeldragningen i marken från Hasslövägen utmed Norra Jordövägen och fram till den s.k. Y-korsningen mot Jordösundsvägen. Likaså den korta kabeldragningen i mark från Jordösundsvägen och fram till sjökanten mot Vagnö. Glädjande nog blev det bara en mindre sprängning i berg, men visst var det stenrikt och blött i marken.
  •  Även allt arbete med högspänningsledningen på Södra Jordö.

Det som återstår är:

  • Arbetet med byte av stolpar och luftledningar för lågspänning på Jordö samt omkoppling av lågspänning till några fastigheter. Det arbetet pågår.
  • Byte av stolpar och luftledningar för högspänning på Vagnö. Arbetet startar efter den 16 mars och pågår mars månad ut.
  • För att säkerställa hela jobbet så kommer ett längre elavbrott. Det är planerat under senare delen av mars månad. Alla berörda fastigheter får information direkt via posten från e-on.

Det är flera Jordöbor som hört av sig till byalaget och undrat över de spår som arbetet inneburit i skog och mark samt på vägar, kommer det att återställas?

Vid de kontakter vi har med One Nordic så har vi ett klart besked.  När arbetet är klart och det har blivit lite torrare så kommer man att fixa det. Från byalaget kommer vi att följa även det arbetet på vårt vackra Jordö.

image

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.