Händer på Jordö

SAM_0549Jordö Naturreservat

Länsstyrelsen har satt upp en informationstavla vid reservatets södra spets, Södra Jordövägen. Där finner man information om reservatet. Den karta som ingår i informationen är inte helt korrekt och kommer att bytas ut. Jordö Byalag samarbetar med länsstyrelsen för att säkerställa informationen.

Husförsäljning på Jordö och Almö

Under den senaste tiden har vi kunnat notera att två hus bytt ägare. Det är Norra Jordövägen 4, Almö 8:1 pris: 2 600 000 kr och Södra Jordövägen 19,  Jordö 1:14 pris   4 200 000 kr. Priserna visar på ett positivt sätt att miljön och närheten till havet är värdefulla faktorer, när priset sätts.

Underhållsröjning av våra elledningar

För att ytterligare säkerställa elleveranser till Jordö med omnejd kommer röjning att genomföras av KPN Skog & Smide på uppdrag av E.ON Elnät. Röjningen genomförs utan att belasta våra vackra ängar och skogar med maskiner. Arbetet skall vara klart senast maj månads utgång.

Rävar på Jordö

SAM_0597

Under hösten och vinter har en till två rävar varit synlig på Jordö. Det är flera jordöbor som observerat dem och de är ganska tama. När den räv fotograferades som finns på bilden så var fotograf och räven väldigt nära varandra.

Det är flera som hör av sig till byalaget och ber oss vädja till jägarna att inte skjuta dem, för de är friska och vackra.

.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.